I behov av en biltransport

06 februari 2020 patrick_pettersson

Ibland kan det hända saker som gör att man hamnar i en situation där man behöver ringa efter en biltransport. Det finns Biltransport i Stenungsund och på flera andra platser, nästan överallt i landet faktiskt, som man kan ringa om man behöver hjälp. Bilen kanske har havererat eller däcken kanske har fått punktering, och man måste ringa efter någon som kan komma och hjälpa en både med transport och lagning. En biltransportfirma har ofta jour dygnet runt, så det finns alltid ett nummer där någon svarar och kan rycka ut till er hjälp, dag som natt, om det skulle behövas. 

 

Lastbilsflaket

En biltransport är en slags lastbil faktiskt. Den kan transportera bilar som av olika anledningar inte kan rulla på vägen som vanligt. De här lastbilarna är tillverkade och inredda enbart för transport av bilar och de kan ha antingen en eller flera våningar på flaket som kan transportera bilar. Man brukar ju se sådana här lastbilar lite då och då på vägen när man är ute och åker och varje gång blir man så förundrad hur de kan få bilarna att inte rulla av eller hur lastbilen orkar med att dra så många bilar.

 

Olika utseende

Dessa biltransporter kan ha lite olika utseende. En del lastbilar kör med öppna flak, det är nog det vanligaste som man brukar se när man är ute och åker i alla fall. Men många väljer att ha stängt flak. Om det bara är en bil som ska transporteras så är det vanligast att det sker med hjälp av en bärgningsbil, då krävs det inte hjälp av en lastbil med ett helt flak. 

När man lastar flaken med bilarna så börjar man alltid med det översta flaket för att sedan gå nedåt. Vid avlastning av bilarna så kommer det göras precis tvärtom, med det undre flaket först.

Fler nyheter