Tro på din inre kompass

25 februari 2020 Mikael_Barani

Alla känner vi oss någon gång mer eller mindre vilsna här i livet. För vissa av oss kanske vi under hela vår levnadstid vandrar omkring i ett diffust töcken av att inte riktigt veta vad det hela handlar om. 
Vad är poängen med livet?

Nu finns det inte några standardiserade svar på den frågan. Istället är det upp till var och en av oss att söka svaret på den frågan. Och det börjar just med en fråga. Eller kanske snarare modet att våga ställa sig själv den frågan. 
För livet handlar påfallande ofta om att våga fråga sig själv, och andra, saker och ting. Nyfikenhet, viljan att utforska ett koncept, är påfallande ofta det första steget till att faktiskt utvecklas som människa.

Men i många fall så har vi under våra liv ersatt nyfikenhet med rädsla. Tankar om att det är bäst att hålla sig till det man kan, ”Vem är jag att börja rota runt i det här?” och liknande håller oss tillbaka från att utforska vår potential.

 

Nyckeln till att våga fråga handlar ofta om att våga tro. Att våga tro på sig själv och sin egen kapacitet. Att våga tro på att livet kommer att erbjuda svar på frågorna som man ställer. Det må inte alltid vara en trivsam process, nej det kan ibland vara en riktigt svår resa, men har man tro så kan man också bli bekväm med det obekväma.

Just tro, den kristna sådana, är något som man lär ut på Agape som bland annat driver en kristen skola i Norrköping. Här får man barnen ett fundament att stå på som de sedan kan fortsätta utveckla och utforska medan de växer upp.

På https://www.agapenorrkoping.se/ kan man läsa mer exakt om vad Agape står för och om det kan vara en väg som passar dig och dina barn.

Fler nyheter