Ett bokbinderi kan laga och binda in böcker

21 juli 2020 william_eriksson

Flera var det som länge trodde att den fysiska boken var på utdöende för att istället ersättas digitalt. Så blev det inte, och även bokbinderierna har upplevt en renässans. Bokbindarkonsten är ett gammalt hantverk som i princip går till på samma sätt som när det uppfanns för flera hundra år sedan. Många har återupptäckt bokbinderierna och lämnar in sina sönderlästa favoritböcker för lagning. Andra hittar trasiga skinnband på loppis som de låter restaurera. Vissa slitna äldre böcker mår bästa av att få vara som de är. De kan bära en särskild historia som går förlorad om man restaurera dem. Då kan man i stället låta ett bokbinderi tillverka en specialgjord låda eller ask som den får vila i. 

 

Bind in de ärvda familjerecepten

Det är inte bara gamla böcker som man kan gå till ett bokbinderi med. Det finns mycket man kan binda in så länge det bara är gjort i papper. Receptsamlingen med gamla ärvda familjerecept. Hela samlingen av favorittidskriften som man prenumererat på. Uppsatsen eller doktorsavhandlingen som man lagt ner så mycket tid på och som man ska vara stolt över. Släktens historia eller släktforskningen som man har letat fram under många år. Men även årsredovisningar, projektbeskrivningar och mycket annat går att binda in.

 

 

Vänd er till ett professionellt bokbinderi

Vill man låta reparera eller binda in böcker eller tillverka specialgjorda askar och lådor ska man vända sig till ett professionellt Bokbinderi med lång erfarenhet och som gärna även har ett par större kunder i sin portfolio. De har den rätta kunskapen och erfarenheten som krävs, speciellt om man vill reparera gamla böcker. De kan även ge bra råd om hur man bäst tar till vara på eller binder in böcker så att de behåller sitt värde. Självfallet använder de då bara arkivbeständiga material som inte skadar papperet eller skriften. 

 

Fler nyheter