Familjerätt i Helsingborg

29 april 2021 william_eriksson

Familjerättsliga tvister som skilsmässor och vårdnadstvister är ofta väldigt jobbiga eftersom det många gånger också är känslor inblandade. Plötsligt hamnar man i en familjerättslig tvist med någon man en gång älskat eller kanske fortfarande älskar. 

I en vårdnadstvist kan detta leda även till att barnet kommer i kläm, vilket naturligtvis aldrig är bra. Som vuxen och vårdnadshavare är det viktigt att man tar sitt ansvar och försöker lösa tvisten så fort som möjligt för barnets skull. Kommunens socialtjänst kan hjälp till och medla i vårdnadstvister, men man kan också ta hjälp av en familjerättsadvokat. Det bästa är att söka hjälp så tidigt som möjligt eftersom det då brukar bli enklare att lösa den rättsliga tvisten. 

Inte sällan handlar en vårdnadstvist om var barnet ska bo, hur man ska fördela umgänget, eller vilken skola barnet ska gå i. I en vårdnadstvist försöker man alltid hitta den lösning som är bäst för barnet. Det anses också generellt vara bäst om föräldrarna delar på vårdnaden. Men det finns så klart omständigheter då barnet mår bättre av att endast en av föräldrarna har vårdnaden.

 

 

Viktigt med en erfaren advokat i familjerättsliga mål

Det händer ibland att vårdnadstvister måste lösas i domstol. Då är det viktigt att båda vårdnadshavarna tar hjälp av varsin familjerättsadvokat specialiserad på vårdnadstvister. Advokaten man anlitar ska också ha stor erfarenhet av familjerättsliga ärenden, då det bara är genom att företräda klienter regelbundet i rätten som en advokat blir riktigt skicklig.

Vill man ha hjälp med att hitta en advokat specialiserad på familjerätt i Helsingborg kan man vända sig till Advokatsamfundet. På deras hemsida finns en bra sökfunktion där advokater står listade efter ort och rättsområde. Man kan även se om de regelbundet företräder klienter och hur erfarna de är. Men bästa sättet att hitta en skicklig familjerättsadvokat är genom att fråga vänner om tips och rekommendationer. 

Fler nyheter