Är det läge för stamspolning?

10 mars 2020 Lily_Hansen

De flesta av oss har varit med om totalstopp i avloppet och det stresspåslag det ger. När läget är akut är det viktigt att kunna kontakta ett seriöst företag med jour som kan göra en stamspolning. Det allra bästa är att försöka förebygga problem genom att boka en besiktning innan läget blir akut. De som jobbar med stamspolning bör vara specialister på felsökning och åtgärder för fastighetsbelagda rörsystem. Dagens teknik är så utvecklad att man med en kamera kan göra en grundlig undersökning av rören. Service av avlopp och rörsystem – en ren besparing!

 

Problem med avloppet? Ring direkt!

Det finns företag som gör undersökningen i olika steg. De börjar med felsökning och besiktning av funktion, sedan fortsätter de med besiktning av kondition samt slutbesiktning. Att anlita ett företag i tid kan i slutändan spara otroligt mycket pengar för fastighetsägaren då denne kan undvika att behöva betala höga självrisker hos försäkringsbolaget. Notera tecken som otrevlig lukt eller att vattnet inte rinner undan. Då är det dags att boka Stamspolning i Stockholm. Genom att kontakta proffs i tid kan man undvika allvarliga vattenskador. Vattenskadecentrum rapporterar att en stor del av uppkomna vattenskador kan härledas till avloppet. 

 

Water flows from the tap to sink

 

Tillvägagångssätt

En stamspolning ska givetvis göras grundligt och noggrant. Den ska innefatta spolning av köks- och combistammar till samlingsledning och även upp mot avluftning på tak. Högtrycksspolning av samlingsledning i källare till kommunal anslutning bör göras. Även högtrycksspolning av sidodragning från kök till stam och högtrycksspolning av sidodragning ifrån golvbrunn och givetvis handfat i badrum till stam. Det är viktigt att samtliga rörinspekterare är auktoriserade. Välj ett företag som eftersträvar en tät dialog och nära samarbete med sina kunder. Det finns företag som arbetar med molntjänster där man med en egen inloggning kan se hela projektet med tillgång till protokoll, filmfrekvenser och utlåtande gällande eventuella skador. Transparent och tydligt!

Fler nyheter