Arbeta med truckar

21 juli 2020 Lily_Hansen

Om man vill arbeta som mekaniker så finns det en mängd olika slags fordon som man kan välja att specialisera sig på. Kanske tycker man det är extra roligt att arbeta med lastbilar, motorcyklar, bilar eller lastfordon som exempelvis truckar. Det kan låta som ett enklare jobb med truckar än andra fordon men då får man tänka på att det finns en stor bredd på truckar. Ända från de små handtruckarna till de stora teleskoplastarna behöver de såväl reparationer, underhåll och truckservice.

 

Vad en truck behöver

Truckservice i Göteborg, och på andra orter, utför en truckservice som är olika beroende på vilken typ av truck det rör sig om. Men alla är lika viktiga eftersom det i grunden handlar om funktion och säkerhet. Även en handtruck kan lyfta många hundratals kilo och skulle då exempelvis bromsen fallera så kan det medföra en avsevärd risk för liv och egendom. Därför är det mycket viktigt att man dagligen har rutiner för vad varje truck behöver i översyn och underhåll, samt att man är noga med såväl truckservice som de reparationer som det finns behov av.

 

Kontakter för service

Hyr man sin truck så brukar det vara företaget som hyr ut som också har ett avtal när det gäller vem som ska utföra truckservice. Men om man äger sin egen truck så kan man välja vem man vill för truckservicen. Viktigt är att man följer tillverkarens direktiv gällande nya truckar och eventuella garantireparationer som kan behövas i samband med truckservicen. Det är även viktigt att man endast använder originaldelar på nyare truckar, medan man kan vara mer flexibel med en äldre truck. Förutom att använda sig av truckservice som ett underhåll av sin truck så är det även en garanti för undvikande av onödiga risker. Skulle det ske en olycka är det mycket allvarligt ifall den beror på missad truckservice. 

 

Fler nyheter