Att göra rent hus

05 februari 2020 william_eriksson

De som arbetar på en städfirma har ofta en passion för att ha rent och snyggt runt omkring sig. En del ser det nästan som en meditativ syssla att städa och känner en glädje när de lämnar rena och väldoftande ytor efter sig. Och kanske är det så att det är lättare att städa i någon annans hem eller lokal än att städa hos sig själv, eftersom i sina egna ögon så lämnar man en lokal snygg och behöver inte se när den ganska så snabbt börjar bli nedsmutsad igen.

 

Din mamma jobbar inte här

Företagsstäd i Göteborg och andra städer är mer regel än undantag. Men även om man anlitar en städfirma så vill man oftast att personalen själv ska ta ansvar och plocka undan efter sig på ett vettigt vis. Som att ställa in i diskmaskinen, göra rent toaletten efter sig och inte kasta skräp på golvet. Devisen att din mamma inte jobbar här är vanligt förekommande på så kallade arga lappar, där den som skrivit lappen är arg eftersom någon av kollegorna inte plockar rent efter sig utan förväntar sig att städfirman, och kollegorna, ska se till att det hålls rent och snyggt.

 

 

Städfirma på schema

Antingen man anlitar en städfirma som företag eller privatperson så har man ett avtal med städfirman som reglerar vad som ska göras och hur ofta de ska komma. Troligen har man även en bestämd dag och tid som städningen ska ske och vem som ska stå för vad när det gäller städutrustningen. Men om man behöver så kan man även boka speciella städningar som röjning, grovstädning, flyttstädning eller putsning av fönster. Fördelen med att ha samma städfirma som återkommer, och som man även anlitar om det blir någon specialbeställning, är att städfirman kan alla rutiner så man inte behöver lära upp eller finnas till hands för dem. 

Fler nyheter