Att hitta en skola i Malmö

16 februari 2021 william_eriksson

Att som förälder hitta den allra bästa skolan åt sina barn är inte alltid det enklaste. Vid första anblicken kan man tro att varannan byggnad inhyser en skola. Hur man ska kunna göra en bedömning av dem alla och hitta rätt är inte lätt att veta. Samtidigt tycker nog alla pappor och mammor att det kan få ta lite tid och möda. Våra barns utbildning är en för viktig fråga för att lämnas åt slumpen.

Alla är vi olika och har följaktligen olika åsikter om vad den bästa skolan är. Vill vi ha en skola med en specifik pedagogik eller inriktning? Hur ser vi på lärares och annan personals roll i barnens utveckling?

Barns inlärning handlar om både kropp och knopp

Modern forskning visar ganska entydigt på att barns inlärning förbättras av en pedagogik där man blandar teori och praktik. Barn har god förmåga att lära genom att läsa och lyssna. Det är ändå överlägset mest effektivt att kombinera den teoretiska delen med rent praktiska övningar. Detta behöver inte alltid ske samtidigt utan det är en bra metod att blanda utevistelse och fysiska övningar med teoretiska lektioner.

Sett ur detta perspektiv kan vi förstå att vissa skolor har funnit en utomordentligt bra väg. De kan ge eleverna de bästa förutsättningar för både vidare studier och vuxenliv, som denna skola i Malmö: http://www.skabersjoskolan.se/skabersjoskolan/extern/

I ur och skur

Med grunden i Friluftsfrämjandets pedagogik I ur och skur får elever kunskaper enligt läroplanen. Samtidigt ägnar man sig åt odling och skörd, vandring och att bygga vindskydd. Lärande sker i åldersblandade grupper och om möjligt utomhus. Varje år anordnas läger för eleverna.

Skolmat? Den lagas givetvis på plats och skolan har ett matråd. Det serveras blandad kost i huvudsakligen svensk tradition och med vegetariska alternativ. 

En skola kan egentligen inte bli bättre enligt många!

Fler nyheter