Att känna förtröstan inför mötet på begravningsbyrån

04 februari 2021 Mikael_Barani

Döden väntar på oss alla. Väcker detta faktum rädsla i dig kan vi konstatera att du är som de flesta av oss: En typisk västerlänning. För här i vår del av världen har vi på något sätt lyckats distansera oss från denna högst naturliga del av livet. För hur kan något födas utan att det också finns en motpol som väntar vid den andra änden?

Vad händer sedan?

Vi spenderar större delen av våra liv med att försöka ignorera att denna resa faktiskt kommer att ta slut en dag. Kroppen som vi går omkring i kommer att tacka för sig och bli ett med den värld som vi lever i. 
Det är helt enkelt bara så.

Alla våra förfäder har vandrat samma väg, vilket är något som man tycks ha en helt annan relation till inom många andra kulturer.

Alla som någon gång har sett en dokumentär om urinvånare i ett område, eller kanske till och med haft förmånen att möta dem, vet att deras syn ofta skiljer sig dramatiskt från vår.

I dessa kulturer lever man tätt inpå sin historia. Ens överlevnad är till och med beroende av att man arbetar nära de äldre i sin by, så att kunskap och traditioner förs vidare. Från generation till generation.

Kanske skulle vi må bra av att anamma ett liknande förhållningssätt i vår civilisation? Då skulle vi kanske inte känna samma hopplösa känsla inför vår situation den dagen vi kliver in på http://www.cebbegravningsbyra.se/ i Mölnlycke.

Istället skulle vi kanske känna en förtröstan över att vår närstående nu har återförenats med dem som har kommit före oss. 
Det är sådant som gör att livet känns lite lättare för oss som är kvar här på jorden. Visst kan man avfärda det som trams, men det finns samtidigt platser och koncept som intellektet inte riktigt kan omfamna.

Fler nyheter