Bära själv eller låt någon annan sköta flytten

14 maj 2020 william_eriksson

Visst kan man flytta själv, men tänk om man istället bara fick koncentrera sig på sitt nya hem och allt det roliga i stället för att packa, bära flyttlådor och transportera dem till nya stället. Väljer man att anlita en flyttfirma så kan detta bli verklighet. Det finns nämligen flyttfirmor som kan erbjuda hjälp med alla moment i en flytt både vid flytt av privata hem och vid företagsflytt. Ett exempel på en flyttfirma med många olika slags tjänster är; http://www.stadsbuds2an.se

 

Anlita en seriös flyttfirma

Givetvis handlar en flytt om ekonomi också. Det kostar att anlita en flyttfirma och de flesta tar betalt per timme. Vill man endast ha hjälp med att bära och transportera sakerna blir det billigare. Hur mycket saker man har som ska flyttas avgör också, samt även hur långt det är man ska flytta. 

Men innan man anlitar en flyttfirma är det bra att vända sig till några av de mer välkända och begära in offerter. Anlita aldrig en flyttfirma som tar betalt kontant och som är väldigt billig. Vill man vara säker på att firman är seriös kan man be om organisationsnummer och sen kontrollera att alla skatter och avgifter är betalda hos Skatteverket.

Packa rätt

Vill man sköta packningen själv kan det vara bra att veta att de flesta flyttfirmor lånar ut begagnade flyttlådor. En bra sak som både spar miljö, pengar och tid då man slipper att åka och handla lådor. Det är lite av en konst att packa rätt, så att lådorna inte väger för mycket och att ömtåliga saker kommer fram hela till nästa adress. Tallrikar ska till exempel slås in i bubbelplast och ställas på högkant i lådorna. Man spar även tid om man är noga med att märka alla lådor med innehåll och även vilket rum de hör hemma i. 

Fler nyheter