Bästa sättet att få fönster riktigt rena

06 januari 2020 Lily_Hansen

Putsa fönster är lite av en konst och ibland tålamodskrävande. Det är också en utmaning att få rena fönster utan ränder och fläckar. Det finns många knep som gör livet lite lättare när det kommer till att putsa fönster. Det finns såklart möjlighet att anlita någon som sköter Fönsterputs i Göteborg, smidigare kan det inte bli. Har man en större fastighet lönar det sig att anlita någon som sköter det hela. Men hur får man då rena och fläckfria fönster utan att anlita någon? Här kommer lite knep som underlättar.

 

Rena fönster utan ränder

När solen ligger på märker man genast att fönstren kanske behöver sig en putsning. Skjuter man upp fönsterputsningen för länge så blir det genast svårare då det gror in sig. Den som har husdjur och altandörrar i glas ser också genast de små nosfläckarna. Det bästa är faktiskt inte att putsa med starka rengöringsmedel som fönsterputsmedel. De ger en sorts hinna på fönsterna som kan göra dem fläckiga. Dessutom så är de inte heller bra för miljön då de innehåller mycket kemikalier. Så för att få rena fönster som inte blir flammiga och randiga så är det bästa några droppar diskmedel i vattnet.

 

 

Vad behövs för att putsa fönster på bästa sätt

Experter rekommenderar att ha följande hemma och tillhands när man ska putsa fönster:

  • En hink med varmt vatten
  • Skonsamt diskmedel
  • En svamp och en trasa
  • En fönsterskrapa
  • Torra trasor som inte luddar, det går fint med gamla lakan eller handdukar

Undvik att putsa fönster när solen ligger på då vattnet med diskmedlet torkar innan du hinner skrapa fönstren. Gnugga först bort ingrodda fläckar för att sedan blöta fönsterna ordentligt. Skrapa slutligen uppifrån och ner för att sedan torka av fönsterna ordentligt med en luddfri trasa. Glöm inte att göra rent fönsterna med jämna mellanrum för bästa resultat.  

Fler nyheter