Bättre utsikt med glasräcken

26 april 2021 Lily_Hansen

Ditt nya fritidshus ligger på ritbordet, och du har bestämt dig för att slå till med en takterrass. Havet ligger ju bara en bit ifrån tomten, men på grund av hus vid sidan om krävs det att du kommer upp en bit så att du får glädje av utsikten på bästa sätt. Nu sitter du och funderar över vilket räcke du ska ha. För du inser att så fort du sätter dig ner på din härliga solstol så kommer du inte längre att se havet på grund av räcket.

Då kommer du att tänka på att du måste sticka och handla på köpcentrumet. Ritningarna får vänta till ikväll. Men när du anländer till köpcentrumet snurrar det där räcket fortfarande i ditt huvud. Du tar rulltrapporna till andra våningen och dina ögon fastnar på räcket. 

Ett räcke som är i glas, och där du kan se ner till våningen under. Heureka! Så klart att du ska använda dig av glasräcken till din takterrass, så att du blir skyddad men ändå behåller utsikten.  

Skydd utan att skymma

Nu kan du använda dig av samma typ av avskiljning som används på köpcentrum för att få ett skydd mot fall och vind, men ändå full utsikt. Med hjälp av glasräcken kan du fortsätta att njuta av din trädgård med ett extra plus. För glas är inte bara något som du kan använda dig av på en terrass där du behöver fallskydd. Du kan även använda den på trädäck på mark för att få ett vindskydd som inte skymmer utsikten.

Med glas som räcke kan du även få ett öppnare hem inomhus. Du kan sätta det på trappan till ovanvåningen, eller som skydd utanför den franska balkongen. Det finns helt enkelt en hel värld av möjligheter som öppnar sig när du börjar tänka glas istället för trä eller metall som räcke.

Fler nyheter