Behöver du hjälp med trädfällning i Norrtälje?

16 december 2020 Lily_Hansen

Har du träd på tomten som måste ner? Som skuggar för mycket? Eller som vuxit sig alldeles för stora? Riskerar de att blåsa ner över huset nästa gång det blir hårt väder? 

Att ta ner träd i tättbebyggt område är svårt. Det kräver oftast experthjälp. Det är ett precisionsarbete och kräver säkerhetstänk. Har du träd som ska ner och söker trädfällning i Norrtälje? Det finns specialister som har lång erfarenhet av och kunskap om att fälla träd på svårtillgängliga ställen. Med säkerheten i fokus, för både människor och byggnader. 

 

Hur  blir det med stubbarna?

När man tagit ner ett träd blir det kvar en stubbe. Ibland vill man behålla stubben ett tag, tills den så småningom murknar. Man kanske vill använda den att ställa en kruka med blommor på. Eller så vill man ha bort stubben helt och hållet. Då kan trädfällaren fräsa bort stubben i markhöjd, där den snart förmultnar. 

Har du gamla stubbar på tomten som du inte lyckats bli av med kan du få hjälp också med dem. Då har du möjlighet att planera din trädgård mera fritt och anlägga rabatter eller annat på stället. 

 

 

Ris och ved forslas bort, om du vill

När du bestämt dig för vilka träd som ska tas ner kontaktar du trädfällarna. De lämnar offert på arbetet. Trädfällning omfattas av RUT-avdraget. En planering görs för hur arbetet ska gå till. Säkerheten är alltid i fokus. 

När trädet eller träden är nere, kanske du väljer att ta hand om veden, hugga upp den och elda med den. Har du inte möjlighet att ta hand om veden och riset forslar trädfällarna bort alltihop om du vill. Vill du bara ha veden men inte riset, kan de ta hand om riset. 

Så, då är det kanske dags att ta tag i det där trädet som tar kvällssolen?

Fler nyheter