Blomstrande budskap

04 mars 2020 admin

editorial

Alltså blommor, det bara måste var en av naturens bättre uppfinningar. De är vackra, mångfacetterade och gör människor glada (och även andra levande varelser för den delen). De färglägger vår miljö, doftar gott och vissa är till och med ätbara. De skapar nektar till bina som leder till honung för oss att nalla av. Finns det någon människa, djur eller insekt om inte gillar blommor? De är så pass viktiga i våra liv att vi visar uppskattning, tacksamhet och kärlek genom att köpa eller plocka dem och sedan skänka dem till andra.

 

Ett alldeles eget språk

Vill man framföra ett budskap kan man göra det med blommor, då de sägs ha ett eget språk och symbolik. Olika slags sorter sägs betyda olika saker, likaså med färgen på blomman som antalet blommor. Vad som betyder vad kan dock skilja sig en del beroende på vilken källa man förlitar sig på. Men röda och rosa blommor har ofta med kärlek att göra, gärna i form av rosor, medan blå blomster förknippas med trohet. Sedan finns ju blomman förgätmigej som ju direkt talar klarspråk om vad man vill ha sagt.

 

 

Vad vill du säga?

Så om du har något på hjärtat som du vill förmedla till en annan person, kan det förslagsvis förmedlas med just blommor, antingen en, några stycken eller måhända en hel bukett. Kanske vill du gå ner på knä och fria till din älskade? Enligt blomsterspråk bör detta göras med tio stycken blommor. Dessa får gärna bestå av röda eller rosa rosor. Är du på jakt efter blommor i järfälla? Då finns exempelvis denna butik till din tjänst. Och om det gäller ett frieri – lycka till! Svarar din tilltänkta med åtta blå blommor får man förmoda att det är klappat och klart och prästen kan bokas, så länge ni talar samma blomsterspråk vill säga.

Fler nyheter