Dags att rensa smyckeskrinet!

20 april 2020 william_eriksson

Är det fullt i smyckeskrinet? Bland alla smycken och bijouterier som ligger där använder man inte alla. En del är omoderna, några är inte bekväma eller så är de helt enkelt trasiga. Man har ju alltid favoritsmycken som används om och om igen och som man är rädd om, och då är det ju bra om man lätt kan hitta dem i skrinet. Men vad skall hända med de smycken man inte tycker om längre, även om man fick dem i present? De trasiga smyckena är det kanske inte heller så stor idé att spara. Har de inte blivit lagade nu, kommer de säkert aldrig att bli det.

 

Hur går försäljningen till?

Att samla ihop sina guldsmycken som man inte vill ha kvar i sin ägo längre och sälja guldet är en enkel affär. När man exempelvis har kontaktat https://www.saljaguldgoteborg.se/ kan man antingen gå till deras kontor eller så får man ett speciellt brev hemskickat via posten. Brevet är försäkrat om något skulle hända med smyckena på vägen till guldhandlaren, så länge man har postens inlämningskvitto. När guldhandlaren fått brevet går erfarna experter igenom smyckena och värderar dem. När värderingen är klar skickas ett förslag på vilket belopp smyckena värderas till, och man tar ställning till om man vill sälja eller ta tillbaka smyckena. Om värderingen godkänns sätts pengarna omgående in på det konto man har angivit.  

 

 

Jämför innan försäljning

När man ska sälja guld är det viktigt att jämföra olika guldhandlare, både på nätet och lokala juvelerare. Ibland utlovas ett högt grampris, men det framgår inte lika tydligt om de har dolda avgifter som äter upp det höga priset i längden. Även priset per gram kan skilja mellan olika guldhandlare, och därför är det viktigt att hitta ett företag som är pålitligt och ger ett bra pris för guldet i byrålådan.

Fler nyheter