Där man lägger sin hatt

08 januari 2020 jonas_olsson

Bostaden är ofta den största kostnaden man har per månad och om man dessutom köper egen bostad så är det oftast den största investeringen man gör i sitt liv. Hemmet är inte bara en plats att sova utan där man känner sig trygg och kan leva ut sin individualitet. På grund av känslan för hemmet så blir också en flytt en stor och omtumlande händelse som både kostar en del pengar och tar mycket tid och energi. Flyttfirma är därför något som fler och fler använder för att ta hjälp med de bitar som man inte måste göra själv när tiden, orken eller hjälpen av vänner tryter.

 

 

Normal eller tung flytt

 

En flyttfirma har den tjänsten som namnet säger, nämligen en firma som flyttar. Vanligast är att man flyttar möbler och kartonger. Men när det blir riktigt tungt som pianon, kassaskåp eller farmors gamla gigantiska skåp som fyller halva vardagsrummet, då krävs det annan typ av utrustning. Detta tar även längre tid varvid man särskiljer dessa flyttar från de så kallat normala.

 

Övriga flytt-tjänster

 

Vid en flytt är det inte bara själva transporten från en bostad till en annan som tar tid och energi. Har man någon gång flyttat så vet man att nedpackning i kartonger är en aktivitet som tar timmar i anspråk. Likaså uppackningen på den nya adressen. Om man vill så kan man få hjälp av flyttfirman med båda dessa tjänster, samt att emballera känsliga möbler och konstverk. 

 

När så allt är flyttat och på plats så vill man bara bo in sig i det nya hemmet och lugnt pusta ut. Men nej, då ska den gamla bostaden flyttstädas. Och en flyttstädning är inte en vanlig städning utan alla skåp och lådor ska rengöras, liksom bakom ugn, badkar, kyl och frys. Då kan det vara skönt att anlita flyttfirman även för flyttstädningen.

Fler nyheter