Egenföretagare – och inte ensam

08 januari 2020 jonas_olsson

Att vara egenföretagare kan ge mängder av frihet, men också mängder av ansvar. Det finns möjligheter att välja vad man vill jobba med, om man nu har dessa förutsättningar. Friheten att lägga upp sin arbetstid som man vill så länge förutsättningarna finns för detta är också en stor bonus. Ja, det kan finnas en rad fördelar med att ha egen firma. I synnerhet om man är medlem i en organisation där man slipper känna sig ensam. Företagarna syd i Malmö är onekligen ett sådant exempel. På deras hemsida radas det upp massor med fördelar med att vara medlem i deras organisation.

 

Bilda opinion

Eftersom det kräver ansvar att ha eget företag så kan det vara skönt att få stöd på sin väg genom framgångar och undergångar. Exempelvis kan man få möjlighet att ta del av opinionsbildning. Många företagare vill att fler kommuner och landsting ska införa Lagen om valfrihetssystem. Det debatteras också gärna till förmån för ett sänkande av Sveriges arbetsgivaravgifter, en ökning av företagares tillgång till kapital samt för likabehandling i vårt trygghetssystem, företagare och anställda emellan. Att uppnå det du vill som företagare blir helt enkelt lättare när man kan föra sin talan som en tydlig grupp.

 

 

Andra förmåner

Som medlem i en organisation kan man få gratis rådgivning av jurist via telefon. Man kan även ha tillgång till olika försäkringar till bra priser. Rent ekonomiskt kan det vara förmånligt på fler sätt, bland annat genom att man får tillgång till olika rabatter. Vidare finns det möjlighet att delta i medlemsträffar och utbildningar, därtill galakvällar, där föreställningen ”Årets företagare” kommer upp varje år. Det verkar vara så att man som medlem i en organisation slipper känna sig ensam i sitt egenföretagande, vilket kan ha stor betydelse för den som saknar den kollegiala samhörigheten man kanske upplever som anställd. För mer information kika här: http://www.foretagarnamalmo.se/

Fler nyheter