En bra värmepump i Stockholm

31 augusti 2021 patrick_pettersson

Varför gå över ån efter vatten? Varför köpa och transportera energi när den finns alldeles runt knuten? En värmepump i Stockholm står för ett modernt och miljövänligt sätt att värma upp lokaler. Genom att ta energi från luften eller från marken och omvandla den till värme slipper man dyra inköp och transporter. Man gör en engångsinvestering som kommer att vara lönsam under många år både för plånboken och miljön.

Energin finns runt omkring en, det är bara att kontakta ett företag och be om en offert så hjälper de till att avgöra vilken produkt som passar bäst. De moderna värmepumparna går att installera i villor eller stora fastigheter, i idrottshallar eller fritidshus. 

Det går att installera en värmepump i gamla system

Om man bor i en äldre fastighet med vattenburen värme och olje- eller pelletspanna så går det att byta ut den mot en modern värmepump. Företag som arbetar med installationen hjälper till att montera ner och transportera bort den utrustning som inte längre behövs. Bor man i villa, bostadsrättsförening eller flerfamiljshus går det att få hjälp med att avgöra vilken värmepump som passar bäst. 

På marknaden finns det idag enklare luftpumpar som exempelvis är lämpade för fritidshus där man vill kunna hålla en viss temperatur under hela året. En luftpump tar energi ur luften och blåser ut i rummen. Den tar inte stor plats och installeras av yrkeskunniga hantverkare på bara ett par timmar.

För villor och större lokaler kan det vara mer lämpligt med bergvärme som ju är en lite mer omfattande installation men då får man hjälp med både borrning och montering. Kunniga och erfarna tekniker hjälper till hela vägen. Fler och fler fastighetsägare väljer att installera fastighetsvärmepumpar eftersom det dessutom på ett enkelt sätt höjer värdet på fastigheten. Man får alltid en offert innan man påbörjar arbetet med installationen.

Fler nyheter