En glasmästare vet hur man energieffektiviserar fönster

29 januari 2020 jonas_olsson

Sprack rutan i senaste höststormen? Ska ni byta en trasig ruta behöver ni stifttråd, fönsterkitt, grundfärg och terpentin. En glasskärare och diverse andra verktyg behövs också. Visst kan man byta ett fönsterglas själv men enklast är att anlita en glasmästare som har alla verktygen och de hantverkskunskaper som krävs. Glasmästare är ett gediget yrke som kräver hantverksskicklighet, precision och styrka. En glasmästare skär till, byter och reparerar glas men jobbar också med nyproduktion. 

 

Glasa in balkongen

De glasarbeten som en glasmästare vanligtvis utför är exempelvis att ljudisolera eller byta till energiglas på redan befintliga fönster. Ett energiglas fungerar som solskydd på sommaren men spar såklart också energi på vintern. Något som både är bra för plånboken och miljön och det blir allt vanligare att vi ser om våra fönster för att förbättra energivärdet. 

En annan typ av glas som man också kan få insatt om man vill skydda sin egendom är säkerhetsglas. Trevligare är då kanske att istället glasa in balkongen. Det finns Glasmästare i Örebro som kan glasa in balkonger så att man får ett extra rum som man kan använda större delen av året. 

 

 

Var noga med vem ni anlitar

Oavsett om arbetet man vill ha utfört är stort eller litet så ska man innan man anlitar en hantverkare alltid be om en offert. Detta brukar vara kostnadsfritt så det kan vara en god idé att ta in offerter från mer än ett företag och sedan jämföra dem med varandra. Men låt inte bara lägsta pris avgöra, priset måste också vara realistiskt. Varken dyrast eller billigast brukar vara bäst. Kolla också upp referenser och låt dessa förenkla ert val av glasmästare. Kolla också runt bland vänner och grannar och hör om de har någon att rekommendera. Det brukar vara ett säkert sätt då man vill hitta en skicklig och pålitlig glasmästare. 

Fler nyheter