En klok skola för hela livet

25 november 2019 admin

Att gå i skolan handlar inte bara om att lära sig räkna, läsa, skriva och skapa. Det handlar också om att utvecklas som individ och hitta en bra värdegrund att stå på genom livet. Det får man genom att välja en klok skola som medvetet arbetar med att ge eleverna rätt redskap och verktyg på vägen. Det finns flera skolor med kristen inriktning som erbjuder just detta. Om du letar Skola flen så finns det bra och fina alternativ att välja mellan. Kom ihåg att du alltid är välkommen att besöka skolorna för att få veta mer om hur de arbetar.

 

 

Vikten av allas lika värde

 

En egenskap som många föräldrar önskar sina barn är att förstå och respektera vikten av allas lika värde. Ordspråket ”Behandla andra så som du själv vill bli bemött” har sitt ursprung från Bibeln och den gyllene regeln om att ”Allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det skall ni också göra för dem”. Detta är en grundläggande värdering som många delar och som flera skolor arbetar aktivt med i vardagen. Lyhörda och erfarna pedagoger tillsammans med trygga och engagerade barngrupper är en god hjälp på vägen.

 

Trygg skolmiljö

 

En viktig del av lärande och utveckling handlar om trygghet. Trygghet att vara den man är, tryggheten att lära sig i sin egen takt och trygghet i att vara en bra kompis. För att känna sig trygg är skolmiljön och omgivningen värdefull, så titta gärna på dessa delar när du väljer skola. En mindre skola där både lärare och elever känner varandra har ofta goda förutsättningar när det gäller skolmiljön. Med trygghet kommer glädje och med glädje kommer lust att lära och växa. Så välj ditt barns skola med omsorg och tänk på att både värdegrunden och skolmiljön är viktiga delar i ditt val.

Fler nyheter