Energi på alternativt vis

21 juli 2020 Lily_Hansen

I och med den nya tidens sökande efter alternativa energikällor har uppfinningsrikedomen börjat blomstra. Som husägare finns det en mängd olika alternativ som man kan installera och därmed bli mer eller mindre självförsörjande, och kanske till och med i vissa fall få energi över att sälja. Om man vill så finns det mindre vindkraftverk som man kan ställa i sin trädgård eller på taket. Men vanligast är solceller på taket eller bergvärme i Örebro genom brunnsborrning, som man kan få installerat av exempelvis http://www.borrwik.se/.

 

Borra efter värme

Det är inget okänt faktum att jordens kärna håller mycket hög temperatur som blir lägre ju längre ut mot jordskorpan man kommer. Men man behöver inte komma långt ner i marken för att temperaturen ska vara så pass hög att man kan nyttja den som värmekälla. Den mesta energin i ett hus går åt till uppvärmning vilket innebär att ett hus som genom brunnsborrning värms upp med bergvärme drar mycket lite energi i övrigt. Som investering är bergvärme en större kostnad vid installation men driften därefter kostar mycket lite. Därför är det många som satsar på brunnsborrning för att sedan kunna luta sig tillbaka med mycket låga driftskostnader framöver.  

 

Säkert och pålitligt

Brunnsborrning är relativt enkelt och fördelen är att den dels inte gör så stor påverkan på trädgården som jordvärme gör. Den är inte heller så synlig efter att installationen är klar som vindkraftverk eller solceller. Det man måste börja med är att ta reda på hur långt över berggrunden man ligger och sedan hitta den bästa platsen för brunnsborrningen. Eftersom berggrunden kan variera mycket så kan man spara stora pengar på att kanske bara flytta brunnsborrningen några meter till en grundare berggrund. Men allt man behöver för att sätta igång kan man få hjälp med av ett företag som arbetar med brunnsborrning.  

 

Fler nyheter