Extra klirr i kassan enkelt och snabbt

04 januari 2020 patrick_pettersson

Med julen i antågande kommer också julstressen, ofta på grund av alla klappar man är tvungen att köpa. Eller så kanske man väljer bort de traditionella julklapparna för en resa till ett varmare land, men även detta kräver en hel del pengar på sparkontot. Det kan vara så att budgeten inte riktigt går ihop eftersom semesterresan blev dyrare än förväntat, bilen behövde repareras eller kylskåpet gick sönder. För att få lite extra pengar i kassan finns det flera olika lösningar, och en av dom kan finnas närmare än man tror, kanske rentav i hemmet. 

 

Ta en titt där hemma

Guld som ligger och skräpar i byrålådor eller sällan använda smycken i smyckeskrinet kan ge en hel del extra pengar om man väljer att sälja det. Det där ärvda smycket från någon avlägsen släkting, loppisfyndet som gjordes förra året, eller kanske den där presenten som man ändå inte använder kan ge pengar snabbt och bekvämt. Att sälja guld kan vara ett smidigt sätt att tjäna pengar på saker som ändå inte gör någon nytta. Oavsett när på året man behöver ett tillskott i kassan kan man lyckas om man gräver lite i skrymslen och vrår där hemma.

 

Högre karat ger högre pris

Renheten i guldet, det vill säga antalet karat, och vikten av detta, avgör priset. Guldet som ska värderas kan skickas via post, eller lämnas direkt på kontoret för en gratis värdering. Ett av företagen som erbjuder just den här tjänsten är Myntkompaniet i Göteborg, där det både är möjligt att besöka kontoret eller att skicka guldet direkt till företaget. Om budet på guldet låter rimligt och det accepteras av säljaren betalas pengarna ut direkt till bankkontot. Vem vet, man kanske lyckas samla ihop så det räcker till en utlandsresa eller en middag på en lyxig restaurang? Möjligheterna är oändliga och tillgängliga för alla.

Fler nyheter