Flygtaxi – när, var och hur?

22 oktober 2019 admin

Flygtaxi är väl inget man tänker på speciellt ofta. Men tänk om flygtaxi inte fanns och du är sen för din flygavgång? Vad händer då? Panik och ångest! Du måste ringa en vanlig taxi som säkerligen tar mer betalt eller ringa en kompis och hoppas att han eller hon har tid att köra dig till flygplatsen. Så, flygtaxi behövs även om det inte är något som står på agendan direkt.

Så på frågan när, svaras det när du inte har tid. Var? Ja, du kan ringa efter flygtaxi från ditt hem eller bara sticka ner till tågstationen där bilarna finns parkerade. Där hittar du flera olika bilar som du kan välja mellan.

 

Flygtaxi i Lund

Att få tag på en flygtaxi i Lund skiljer sig inte från att få tag på en taxi i vilken stad som helst. Du kan som sagt antingen ringa in eller sticka ner till Lunds tågstation för att ta en.

Resan kostar ungefär samma oavsett om du ringer in eller bara tar en taxi från dess hållplats. Med andra ord har du ingenting att oroa dig för!

 

Taxi och miljötänk

Hur hänger taxiresor och miljötänk ihop? Inte speciellt bra, om sanningen ska fram. Ingen resa som inkluderar bilar, taxi eller någon annan form av fordon som släpper ut giftiga gaser är bra för vår miljö.  

För dig som är miljöaktivist är en taxiresa inte att rekommendera, helt enkelt. Det miljövänligaste alternativet är givetvis tåget. Cykeln är inte anpassningsbar i det här sammanhanget då flygplatsen brukar ligga utanför städerna och det kommer att ta alltför lång tid att ta sig dit. En cykel kan i det här sammanhanget ses som en opraktisk lösning.

Bussen är självklart inte speciellt bra för miljön men avgaserna som den släpper genereras åtminstone för flera resenärer jämfört med taxiresan där det färdas max 4 personer.

Fler nyheter