Första intrycket betyder mycket

05 februari 2020 jonas_olsson

Utsidan på en fastighet kan säga mycket om dess insida, men inte alltid. En fin fasad kan dölja en sliten och risig insida och det som från början var ett positivt första intryck faller när man öppnar porten och ser den slitna, ovårdade trappuppgången. För nya hyresgäster eller för spekulanter på en bostadsrätt kan en sliten entré vara avskräckande. Kanske tänker man att hyresvärden eller bostadsrättsföreningen inte bryr sig så mycket. En ful, dåligt skött entré kan också göra att man funderar en extra gång över vilka ens nya grannar egentligen skulle bli om man flyttade dit. Vad kan då göras?

 

En inbjudande entré

Tydliga, fräscha hyresgästregister och anslagstavlor ger ett bra intryck. Liksom fräscha postboxar och en välskött dörrmatta. Även på utsidan kan små enkla förändringar lyfta helhetsintrycket och göra fastigheten mer inbjudande. Nya husnummerskyltar och ett entrétak kan göra mycket. Även praktiska saker som ett ordentligt ordnat cykelställ eller ett cykelskjul kan bidra till att göra en entré mer öppen och framkomlig eftersom de boende har en naturlig plats att ställa sina cyklar. Även små detaljer som en papperskorg eller askkopp utanför entrén kan bidra till ett bättre helhetsintryck eftersom det gör det lättare att både slänga skräp och fimpa rätt.

 

 

Små investeringar som gör stor skillnad

Företag som säljer entreprodukter är en guldgruva för den som vill fräscha upp en entré. Det behövs inte mycket för att göra stor skillnad. Små detaljer är ofta även det som är den sista pricken över i vid större renoveringar. För fastighetsägare eller bostadsrättsföreningar som målar om eller på något annat sätt renoverar i ett trapphus och en entré borde det vara en självklarhet att uppdatera omoderna anslagstavlor och namnregister över de boende. Det första intrycket är värt mycket och en välkomnande, ren och väl efterhållen entré är en fröjd för både boende och besökande.

Fler nyheter