Funderar du på att bli advokat?

28 oktober 2019 admin

Det finns många filmer och serier om advokater som kanske inte speglar verkligheten helt korrekt. Men advokat är ett viktigt yrke och det går inte att komma ifrån att det är svårt att komma in på landets olika juristprogram. Det är ingen lätt utbildning utan av alla som går är det inte alla som klarar utbildning. För den som vill bli advokat i Göteborg så finns det möjlighet att utbilda sig på plats och hitta praktik men söktrycket från hela Sverige är högt. En person som klarat av utbildningen har också hög konkurrens på första jobben.

 

Vad krävs för att komma in på utbildning och sen bli advokat?

För att bli advokat måste du ha gått en juristutbildning så här finns inga genvägar. Det är en grundläggande behörighet som krävs och du kan också ha gått vuxenutbildning eller folkhögskola för att komma in. Bra resultat på högskoleprovet är bra att ha med sig för att komma in och konkurrera om drömmen att bli advokat. Förutom grundläggande behörighet ska du ha läst historia och samhällskunskap. En advokat måste vara allmänbildad och dessutom vara bra på svenska språket. I rättssalen ställs det höga krav på hur du formulerar dig det gäller även skriftligt.

Hur studerar du bäst?

Du kommer få plugga hårt, mycket hårt för att nå drömmen till advokat att få försvara dina klienter i rätten. Det finns också många olika inriktningar så tänk till när du har möjlighet att välja inriktningar. Det kan vara att specialisera sig på företagsjuridik eller asylrätt. Det går inte heller att komma ifrån att du ska lära dig både mycket innantill såväl som att lära dig att snabbt hitta information i lagböcker. Dessutom måste du vara en social person som kan hantera olika människor i mycket utsatta situationer. Du får absolut inte ha fördomar och du kommer granskas noga.

Fler nyheter