Fysioterapeut i Köping

31 maj 2021 patrick_pettersson

Det är underligt hur oväntade en del olyckor är. För man kan ju tänka sig att man under ett motorcykelrally i lerig skog kan slå sig och göra sig illa. Men inte förväntar man sig att man under en yogaklass hemma i sitt eget vardagsrum skulle kunna bryta foten. Målet var att hålla balansen i en lite mer avancerad stå på huvudet-ställning. Men det slutade med att ramla omkull och bryta foten. Så konstigt det kan bli.

Det värsta med olycksskador är tiden det tar att tillfriskna. Och under den tiden brukar man förlora styrka, balans och muskelmassa. Vad kan du göra för att inte gå så många steg bakåt under återhämtningen om du råkat ut för en olycka?

 

Fysioterapeut – superhjälten

Hjälten i mantel och med superkrafter är i detta fall din sjukgymnast. För att försäkra dig om att din brutna fot, vrist eller arm läker rätt behöver du fysioterapi. Din fysioterpeut kan även säga dig när du kan börja träna igen och vilken intensitet eller typ av träning det är som passar för att gradvis komma tillbaka till din vanliga rutin. Din fysioterapeut i köping kommer att anpassa behandlingen efter hur svår skadan är och hur din kropp reagerar på läkningen.

 

Att tänka på

Det finns två viktiga saker att tänka på när du får behandling hos en fysioterapeut. Vare sig det är ett brutet ben eller en kronisk smärta behöver du vara tydlig med alla dina symptom.

Även om fysioterapeuten kan “läsa” din kropp, underlättar det enormt om du nämner alla detaljer, även de som verkar små och oviktiga. Den andra viktiga saken du bör komma ihåg är att lyssna på din fysioterapeut. Säger hen att du ska göra trettio övningar varje dag, måste du göra det. Det är väldigt viktigt om du vill få bra resultat och bli frisk och stark snart igen.

Fler nyheter