Gör ditt förflutna till en språngbräda – finn hjälp på ett behandlingshem för missbruk i Skåne

03 augusti 2021 Mikael_Barani

Det finns tillfällen i livet då det krävs stora portioner mod och beslutsamhet för att ta sig ur den situation som man har hamnat eller försatt sig själv i.
Det är i dessa stunder som vi alla har möjlighet att bli till en sorts hjälte i vår egen berättelse. Det gäller att vara väl medveten om att det finns gott om fällor att trampa i på denna resa – sådana som vi med tiden lär oss känna igen.

Att träna upp den konstruktiva rösten

En klassiker är tvivel. Den där gnagande känslan som får oss att flacka med blicken och mista fokuset som vi har satt på vårt mål.
Den där kritiska rösten växer sig allt starkare med tiden och plötsligt har vi missat målet igen. 
Känner du igen dig i detta?

Därför gäller det helt enkelt att träna upp sina konstruktiva röst, den där som uppmuntrar dig att fortsätta kämpa på och röra dig framåt. Ibland får man helt enkelt bara vrida upp volymen på den tills den där negativa rösten inte längre hörs. 

Det hjälper förstås om man har andra omkring sig som kan stötta en igenom denna tid av förvandling. Ett exempel är om du sökt hjälp på ett behandlingshem missbruk i Skåne.
Här finns professionell personal som har lång erfarenhet av att hantera människor som behöver hjälp med att koppla loss sig från ett destruktiv förflutet.

Det första steget är förstås acceptans inför det livet som har varit. Det går aldrig att ändra på det förflutna men vi kan använda det som en språngbräda till en ljus framtid.
För våra erfarenheter kan göras till det fundament som vi bygger ett nytt liv på. Inte genom att kämpa mot dem, men genom att inse att de är en del av vår historia och att de inte behöver definiera oss längre.

Fler nyheter