Guldföremål kan ge mycket pengar

04 januari 2020 patrick_pettersson

Att låta gamla smycken ligga och skräpa i byrålådan är att inte ta tillvara på sina tillgångar. Det kan vara gåvor som inte riktigt föll en i smaken eller arvegods.  Istället för att ha dyrgriparna liggande till ingen nytta kan de säljas och på så sätt ge ett bra tillskott i hushållskassan. Guldpriset är högt och även mindre guldföremål kan ge en bra slant vid försäljning. Även trasiga smycken eller smyckesdelar i guld går fint att sälja. Metallvärdet påverkas inte av skicket. Att sälja guldföremål som ändå aldrig används är också ett bra sätt att exempelvis finansiera förlovnings- eller vigselringar.

 

Det ska vara enkelt

På vissa orter finns butiker som köper guld och då kan man ta med sig sina föremål dit för att direkt få dem sålda över disk. Ännu enklare är att anlita ett företag dit man kan skicka sitt guld och få betalt. Det går till så att man fyller i en intresseanmälan och därefter skickar de ett speciellt kuvert att använda för att skicka guldet till köparen. Med en sådan försändelse är guldet försäkrat så att det kan fraktas tryggt. Företaget som vill köpa guldet gör en värdering och om man är överens om summan kan de sätta in pengarna direkt på säljarens konto. 

Auktion kan vara ett alternativ

I vissa fall kan ett föremål vara värt mer än vad man kan få för själva guldet. Det kan gälla smycken i fint skick eller klockor i äkta guld till exempel. Då kan man istället sälja föremålet på auktion. Även detta kan samma företag många gånger hjälpa till med. Den som vill sälja guld kan exempelvis vända sig till Myntkompaniet i Stockholm. Där kan man både sälja guld direkt till dem eller få hjälp med auktionsförsäljning om det är aktuellt. De köper även silver, mynt och frimärken.

Fler nyheter