Hämtning av grovsopor är en smidig och bekväm tjänst som är bra för miljön

04 mars 2022 cecilia_olsson

editorial

Att slänga grovsopor är något som kan upplevas som lite av ett projekt. Det är väldigt viktigt att sopsortera och återvinna, men beroende på de förutsättningar som finns så kan det också bli en utmaning. Vad gör man egentligen med en trasig kyl som ska flyttas från innerstan till en återvinningsstation utan bil? Och finns det ens tid att göra det om tillgång till bil skulle finnas?

Det är inte alltid så lätt att bli av med grovsopor

Många av de som bor i landets större städer tar sig fram till fots, på cykel eller genom att åka kollektivt. Det är framförallt väldigt bra för miljön och kan många gånger också vara snabbare än ta sig fram med personbil. Det finns dock gånger när en bil kan komma väl till pass, till exempel när massor av grovsopor ska forslas bort från hemmet eller företaget. Då är det tur att det finns företag som kan ta hand om skräpet och kassera det på rätt sätt. 

Hämtning av grovsopor

Det kan såklart finnas ett behov av att få hjälp med bortforsling av sopor trots att det finns tillgång till bil. För många är det svårt att få tiden att räcka räcka till, vilket innebär att en eller flera resor till återvinningsstationen helt enkelt inte hinns med. Handlar det om stora saker såsom en frysbox eller ett trasigt piano så kan det dessutom krävas hyra av släp eller en mindre lastbil. Då är det betydligt smidigare att ta hjälp av ett företag som kan ta skräpet till återvinningsstationen och återvinna det korrekt. 

Företag som hämtar skräp och återvinner det 

Skräphämtarna sköter hämtning av grovsopor hos privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. De hämtar allt från möbler och vitvaror till trädgårdsavfall och emballage. Skräphämtarna återvinner alltid skräpet korrekt på miljöcertifierad återvinningsstation och handlar det om saker som någon annan kan ha glädje av så lämnas det till någon av de välgörenhetsorganisationer som Skräphämtarna samarbetar med. Enkelt, bekvämt och miljövänligt!

Fler nyheter