Hitta klara fönster og dørrar

06 februari 2021 jonas_olsson

Håller ni på att se om ert hus och funderar över hur ni kan sänka era uppvärmningskostnader? En stor del av värmen i en fastighet försvinner ut genom dåliga fönster och dörrar. Genom att byta till välisolerade dörrar och fönster med låga energivärden kan man sänka sin energiförbrukning markant och samtidigt få ett bättre inomhusklimat. 

Att byta fönster och dörrar är en större investering, men den betalar sig alltid i längden. Dessutom har det även en god inverkan på andra energibesparande åtgärder. Genom att byta till klar fönster & dørrar klarar man sig med ofta med färre element och behöver heller inte ha en lika stor värmepump eller panna. Att först se över sina fönster och byta till energisparande innan man investerar i ett nytt värmesystem är därför viktigt.

Nya fönster i gammal stil

Fönster kan liknas vid husets ögon och självfallet måste man även ta hänsyn till estetik då man byter fönster. Men idag finns det moderna energisnåla träfönster med gammaldags utseende, som exempelvis spröjsade allmogefönster och flaggfönster. Detta innebär att det även finns passande fönster med lågt u-värde även för etthundra år gamla hus. Fast då vårt nordiska klimat ställer extra höga krav på material måste man vara noga med att även träet håller högsta möjliga kvalitet, annars måste man snart byta fönster igen. Ett exempel på företag som tillverkar fönster av starkt och hållbart kärnvirke hittar man här: https://klarfonster.se/.

Genom att vända sig till ett företag med egen tillverkning av fönster kan man även få måttbeställda fönster som passar precis. Särskilt äldre fastigheter kan kräva fönster som inte är av standardmått. Det kostar en hel del att byta fönster och det är ofta bra att ta in offerter från några olika företag för att jämföra priser innan man bestämmer sig. Detta gör också att man ibland kan förhandla ner priset.

Fler nyheter