Hitta rätt fastighetsmäklare i ditt område

15 juni 2021 jonas_olsson

Har du någon gång sett dig omkring i landet för att jämföra vilka hus du kan få för samma pengar? I vissa områden kan du få en stor herrgård medan du endast kan få en liten lägenhet i ett annat område. Vad är det då som styr att priserna kan vara så olika? När det gäller prissättning av en fastighet så brukar man tala om tre faktorer: läget, läget och läget.

Visst skiljer det sig mellan bostäder inom samma område, men samma slags bostad kan ändå skilja sig mycket även inom samma område. Du kan exempelvis få ut betydligt mer pengar för en lägenhet om den har en vacker utsikt eller ligger i ett populärt område. Så vem vet hur priserna ska sättas och hur vet du att du får ut rätt pris för din bostad? För att säkert kunna veta ett rimligt pris är det lättast om du anlitar ett proffs inom området, som en mäklare.

 

Värdering av bostad

För att du ska veta om att du får rätt pris för din bostad, och även kunna visa bostaden för intressenter, behöver du anlita en fastighetsmäklare i ditt område. Ska du sälja en bostad i exempelvis Sundbyberg så ska du alltså anlita en lokal mäklare som exempelvis https://www.maklarhuset.se/Sundbyberg. Men vad går mäklaren efter vid en värdering? Storleken, skicket, vad köparna önskar och sist men inte minst det omtalade läget.

När en värdering är klar kan ni tillsammans planera vilken strategi ni ska ha. Ibland kan det vara bättre att lägga ut ett pris som är lite lägre än vad bostaden är värderad till. Ni kan istället få igång en budgivning som innebär att bostaden kommer säljas för betydligt mer än vad ni trodde. Glöm inte att alltid ha en vacker och nystädad bostad när det är dags för en visning. 

Fler nyheter