Hjälp vid ryggvärk

04 mars 2020 jonas_olsson

Är du en av många som dras med ont i ryggen? Har du minskat på din träning på grund av det? Finns det saker som du väljer bort på grund av ryggont? Du är inte ensam, ont i ryggen är en av de allra vanligaste smärtorna, som påverkar livskvaliteten. Ofta är smärtorna i ryggen tillfälliga och  övergående. Ibland är de återkommande, men hanterbara med lite stretch och träning. Andra gånger tenderar de att inte gå över helt och finns där som ett konstant molande. 

 

Gå till en ryggklinik och lindra smärtan

Antingen du haft långvariga besvär med ryggen, eller om du nyligen har fått ryggskott eller annan smärta i ryggdelen, sök till en Ryggklinik i Stockholm. Där kan du  få hjälp, vare sig det är en idrottsskada eller ett “vanligt” ryggskott. Ju snabbare du söker hjälp för smärtan, desto större chans har du att uppnå bra resultat. Dessutom slipper man långvariga smärttillstånd. Håller du på med idrott, vet du säkert vikten av att inte vara hindrad under längre tid, och hur det påverkar  din prestation. Är du vanlig motionär tappar du också i rörlighet både i träning och hemma. 

 

 

Vilka behandlingar finns det?

När det gäller ryggont är det viktigt att gå igenom hur problemet har uppstått, lokalisera var det gör ont och bedöma vilken behandling som blir aktuell. Beroende på resultatet kan olika former av behandling komma i fråga. Exempel på behandling kan vara massage, som gör att muskler slappnar av och hormoner frigörs som lindrar stress och smärta. Ledmanipulation  kan användas för att frigöra låsningar. Stretchning lindrar stelhet. Tejpning med Kinesotape aktiverar muskler och stabiliserar lederna. Olika typer av elbehandlingar används också, och de är smärtlindrande och avslappnande för musklerna. För att bli helt återställd är rehabilitering och träning på recept viktiga saker för att man ska få ett långsiktigt hållbart resultat.

Fler nyheter