Hur du får ditt barn att trivas i skolan

24 oktober 2019 admin

Det är inte alltid lätt att motivera barn att gå till skolan. När de börjar så är de i regel bara glada och ser fram emot läxor och älskar sina lärare. Men så fort de väl kommer upp i åldern kan det dock bli lite kinkigare. Tonårsbarn har mycket hormoner i kroppen och inte sällan är det svårt att komma upp på morgonen. Självklart spelar vilken skola de går i stor roll och det gäller att hitta rätt skola. Den som söker bra skolor i Norrköping kan kika in http://www.johannesskolan.se/ som är bra på det där med motivation.

 

 

Motivera barnet till bra resultat

 

Faktum är att PISA-undersökningen har förbättrats vilket såklart beror på att studiemotivationen ökat. Många föräldrar försöker hitta det rätta sättet för just sitt barn att gå i skolan. Det finns en del enkla knep, framför allt handlar det om associera bra resultat med något positivt. Även om betyget inte är det bästa så ska varje framsteg premieras på något enkelt sätt. Ibland räcker det med att verkligen uppmärksamma förbättringen. Lev som du lär, klagar du på ditt jobb och på hur mycket det är att göra så kommer det smitta av sig. 

 

Några knep som kan göra skillnad

 

Försök göra studierna kul och så även läxorna. Om ditt barn kämpar med historia så kanske någon kul spelfilm kan öppna ögonen. En del superhjältefilmer är bra, många är välutbildade och vad kan vara bättre än en välutbildad förebild? Fokusera på barnets talanger och låt dem välja efter det. Du kanske tycker barnet ska bli jurist men kanske konditor är det barnet skulle älska att jobba med. Samtidigt är det bra att motivera till att försöka lite extra med det som är svårt. Lär dem också att nyckeln till ett bra liv är att klara av skolan. 

Fler nyheter