Kan man tjäna något på att sälja silver?

10 november 2019 admin

De flesta av oss tänker att det främst är guld som är attraktivt på marknaden just nu. Kanske har man ärvt en hel låda med smycken bestående av nästan enbart silver och tänker att det inte är värt något alls. Eller har man tröttnat på sin gamla samling av silvermynt, men är tveksam till om den ens är värd något längre. Naturligtvis är det guld som ger mest pengar på marknaden, men det finns faktiskt en bred marknad också för silver. Vill du sälja silver finns det idag många intressenter.

 

 

Vad är silver värt?

 

Vad silver är värt beror naturligtvis på i vilket skick det är, samt vilken renhetsgrad det har. De flesta butiker som köper silver är intresserade av allt från mynt till bestick och smycken. Vill man kunna sälja smycken vidare är det naturligtvis bra om de är i gott skick. Däremot gör det inget om gamla skålar, bestick och fat är skadade eller har bucklor. Detta silver smälts oftast ändå ner för att göra nya silverobjekt. Det du får ut ekonomiskt av att sälja silver beror på marknadsvärdet. Precis som guld är det dags priser det handlar om. Du kan alltid kolla upp det priset själv, samt jämföra olika handlares priser.

 

Hur går man tillväga?

 

Om du redan vet vad ditt silver är värt och helt enkelt bara vill bli av med det, kan du enkelt sälja det via nätet. Om du vill ha en värdering innan du väljer att sälja, är det enklast att besöka en butik som kan göra detta åt dig. De brukar även kunna testa silverhalten i ditt silver. Klokast är att ta kontakt med en silverhandlare som kan guida dig på rätt väg. Det är väl värt att sälja silver som man inte använder, istället för att det ska samla damm i byrålådan.

Fler nyheter