Låt gamla skatter klirra i kassan

10 maj 2020 william_eriksson

För mycket månad kvar i slutet av lönen eller kanske i behov av en extra slant för ha råd med drömresan? Oavsett anledning har nog många varit i behov av lite mer pengar någon gång i livet. Sådant som extrajobb, nudeldieter och hemmakvällar istället för utekvällar på krogen bidrar till att öka värdet på bankkontot. Ett annat tips är att sälja sådant man inte längre behöver. Kanske hobbyprylarna som inte längre används eller designerprodukter som inte längre känns så roliga. Urvuxna barnkläder och förra årets hockeyrör kan också hamna på nätets försäljningssidor. Man kan även sälja guld, smycken och gamla mynt till https://www.saljaguldstockholm.se/.

Släpp taget om det förflutna och lev i nuet

Smycken är vanliga gåvor att ge vid olika milstolpar i livet. Kanske har man fortfarande kvar doppresenter, konfirmationspresenter och gåvorna man fick när man tog student trots att man aldrig någonsin använder dem åratal senare. Kanske har man också mynt som man ärvt eller själv en gång samlat på men inte längre är särskilt intresserade av. Det kan dock vara svårt att skiljas från ägodelar man har sentimentala bindningar till. Men genom att tillåta sig att värdera nuet och framtiden mer än det förflutna kan man ofta gräva fram oväntat många bortglömda skatter från byrålådorna hemma. Skatter som kan bli till större glädje när de nu säljs.

 

Men vad är sakerna egentligen värda?

Det känslomässiga värde som ens ägodelar har för en själv kan både vara mycket högre och mycket lägre än vad sakerna är värda rent pengamässigt. När man ska sälja smycken och guld är det därför oftast en bra ide att låta någon professionell utomstående värdera dem. Pantbanker och auktionshus värderar och köper gärna guld och samlarföremål. Man kan både besöka en fysisk butik, ett kontor eller skicka iväg smyckena och guldet med posten.

Fler nyheter