Låt oss tacka alla tandläkare i Järfälla

31 maj 2021 patrick_pettersson

Tandläkare är underbara på att fixa dina tänder. Varför är detta så viktigt? För tänderna är en del av ditt matsmältningssystem, och en dålig tand- eller munhälsa påverkar hela kroppen. 

Ibland kan det uppstå tandproblem som inte syns på en gång. Som infektioner inuti tanden och tandens rot. Detta brukar åtgärdas med rotbehandling. Gör man det i tid kan man faktiskt rädda tanden. I andra fall har man karies, det syns och det måste botas snart. Annars når det roten och då blir lagningen både längre och dyrare.

När tänder fattas

Det finns en massa tandsjukdomar som är läskiga, till exempel att man börjar tappa tänder. Man kan få behandling hos sin tandläkare för det, men de förlorade tänderna behöver kanske en estetisk lösning. För det finns det olika typer av implantat, proteser och löständer. Detta kan också behövas om du tappat en tand till följd av en olycka. Nya tänder kan förbättra utseendet men även tugg- och talförmåga.

 

Tandvårdsskräck

Många är jätterädda för att gå till tandläkaren. Skräcken för tandvård är så stor att de undviker att gå på sin årliga undersökning. De föredrar en burk med smärtstillande mot att låta en tandläkaren laga en tand. Man kan ju förstå att hela situationen med att ligga med munnen öppen för att en främmande läkare ska sticka, borra och hålla på där inne med en massa konstiga instrument kan kännas känsligt och obehagligt. 

Därför finns det också kliniker som är experter på att ta hand om patienter med tandläkarskräck. Tandläkare i Järfälla är ett bra exempel på sådana som har tränad personal för just dessa patienter. Är du extremt rädd kan du få lugnande medel under tandläkarbesöket. Låt varken skräck eller likgiltighet för tandvård hålla dig från rutinbesök och behandlingar. Ta hand om tänderna för en god munhälsa och ett vackert leende.

Fler nyheter