Ljuddämpning för en bättre miljö

20 juli 2021 jonas_olsson

Ni vet hur galen man kan bli på den där grannen som ALLTID har alldeles för högt ljud på. Ibland undrar man om den är döv. Hur ska man ens kunna tänka i det oväsendet? Dessutom pågår det i flera timmar. Men tydligen är det inte störigt nog för att de ska få en tillsägelse. Såklart testar man först med att prata med grannen. 

För att inte väsnas så mycket själv har man lagt mattor på golvet och går försiktigt över golven framförallt tidiga mornar och sena kvällar. Tänk om alla bara kunde göra så och tänka mer på sina grannar. 

Nej alla har inte möjligheten att flytta ut till hus eller på landet för att få bo tyst. Det är av många orsaker, det är ett betydligt större jobb att ta hand om hus. Ljuddämpning av något slag vore bättre att kunna installera, så man slipper störas av grannen och de kan ha igång vilket ljud de vill. Det kan vara en bra investering när man blir så påverkad av det. För vem vill leva i oljud i tid och otid?

 

 

Snart blir det tyst och skönt

När man börjar kolla på lösningar för ljuddämpning inser man snart att det finns många alternativ på marknaden. Dessutom kan en del av dem vara rakt av bra mot exempelvis bränder. Allt man tänker och sjunger på medan man kollar vad man ska köpa är “Snart tystnar musiken” om och om igen. För snart är det tyst, tyst på riktigt. 

Visst kommer en del ljud höras igenom, men inte alls på samma sätt. Det kommer bli en behaglig plats att vara på. Förhoppningsvis behöver man inte vakna på nätterna av att någon går på toa. För det måste de ju få göra. Även om det är störigt är det inte deras fel att man är lättväckt.

Fler nyheter