Ljusa lösningar för framtiden

06 november 2019 admin

Idag är det viktigare än någonsin att alla ser över sin förbrukning och sina behov vad gäller energi och specifikt inom sektorn ljussättning. Många, kanske fler än någonsin, önskar idag spara in på detta, både av kostnadsskäl och miljöskäl. Lyckligtvis finns det även fler lösningar än någonsin tidigare, tack vare forskning och utveckling inom området. Ljus handlar ju inte bara om energibesparingar i användarled, utan om att välja hållbara produkter. Det handlar också om ergonomi för de som arbetar, det handlar även om arbetsmiljö. Rätt ljus på rätt plats, med rätt material förbättrar produktivitet, arbetsmiljö och planeten.

 

 

Problemlösningar i nytt ljus

 

Korrekt ljus är viktigt, kanske viktigare än man tidigare har trott. Vid bristfälligt ljus i en arbetssituation vet man sedan länge att människor kan få fysiska symptom som huvudvärk och ansträngda ögon, samt att de snabbare blir trötta. Det har inte alltid varit lika självklart att fel arbetsljus även påverkar produktiviteten, men numera pekar allt fler undersökningar åt det hållet. Detta är ett problem som är helt onödigt och som kan undvikas väldigt enkelt. Det finns med andra ord ingen vettig anledning att låta bli att ordna en översyn och genomgång av ljusförhållandena på din arbetsplats. 

 

Ta tag i problemen innan de blir större

Med all etablerad kunskap pekande i en enda riktning är det bara att sätta igång. En genomgång av belysningen åtföljt av installation av korrekta LED-ljus ger en arbetsplats där trivseln och produktiviteten ökar. LED-belysning innebär dessutom en rejäl besparing över tid av flera anledningar. Den ena är att belysningen inte drar lika mycket energi eftersom du får mer ljusstyrka från lamporna. Den andra är att hållbarheten jämfört med äldre armaturer är många gånger bättre. Du behöver inte räkna med att behöva byta armaturen på flera år. Det finns inget annat än fördelar med att byta till LED-belysning.

Fler nyheter