Man får hjälp med avloppsstopp i Brålanda

16 september 2021 jonas_olsson

När allt funkar tänker man inte på vart allt tar vägen. Det försvinner bara ut i vasken eller golvbrunnen och så är det bra med det. Tills det inte funkar. 

Först kanske det bara går lite trögt för vattnet att rinna ner. Sedan rinner det inte ner alls. Sluligen rinner det ut på golvet. Då har man väntat för länge.

Avloppsstopp innebär inte bara att man inte blir av med vattnet, det luktar dessutom förfärligt och känns väldigt ofräscht. Det är inte mycket verksamhet som kan hållas igång heller. Väldigt mycket av det vi gör har något med vatten att göra.

Har man varit med om spillvatten på golvet en gång så har man förhoppningsvis tagit lite lärdom. Man skall självklart ringa någon som hanterar avloppsstopp i Brålanda så att det blir avhjälpt fort. Det behöver inte bli så krångligt då.

 

 

Det kommer en bil och spolar så att det flyter på igen

Har det fastnat något i rören eller om det blivit för tjocka avlagringar av fett så kommer inte spillvattnet fram. Någonstans måste det ta vägen och då går det förhoppningsvis upp igen så att man ser problemet. Det är värre om ett rör går sönder och vatten börjar rinna ut på fel ställe. 

Ett företag som ägnar sig åt att avhjälpa när det blivit stopp kommer med bilar och spolar rent. Man använder högtryckssprutor med hett vatten som man sprutar genom rören för att lösa upp stoppet. Oftast räcker det men en sån insats.

Är det något allvarligare fel på rören har de möjlighet att ta reda på vad det kan vara. Man kan till exempel föra in en liten kamera för att filma hur det ser ut i rören. Då kan man se om något rör brustit av kyla, var blockaget sitter eller av om rötter vuxit in i det.

Fler nyheter