Med en erfaren flyttfirma går utlandsflytten galant

08 februari 2022 jonas_olsson

editorial

Tack vare EU och den fria rörligheten är det många som väljer att flytta söderut till värmen, men även den europeiska jobbmarknaden lockar. En utlandsflytt skiljer sig lite grann från en flytt inom Sverige eftersom många hus och fastigheter utomlands inte har samma standard som i detta land. Det är exempelvis inte säkert att det finns hiss. 

Trapphuset kan ibland också vara så trångt att det inte går att bära in möbler, utan de måste istället hissas in via balkong eller fönster. Ibland kan man även använda sig av ett rullband liknande de som används när man lastar bagage på ett flygplan. Ska man flytta till ett land utanför EU, som exempelvis Norge eller Storbritannien, måste flyttgodset också förtullas. Tack och lov finns det flyttfirmor som har erfarenhet av utlandsflytt och som kan hjälpa till med papper och tulldeklaration. 

 

flyttfirma

 

Ibland kan man behöva magasinera bohaget innan man hittat en bostad

Ska man flytta utomlands finns det stora fördelar med att välja en flyttfirma som även har stor erfarenhet av utlandsflytt. Detta eftersom de då har kontakter i de allra flesta länder och samarbetar med flyttfirmor på plats. Då kan man snabbt och enkelt få hjälp med att lyfta in bohaget utifrån via balkongen om det skulle behövas. De flesta flyttfirmor som erbjuder utlandsflytt har också magasin där man kan förvara sitt bohag om man inte skulle få tillgång till den nya bostaden med en gång. 

En utlandsflytt är givetvis något mer kostsam än en vanlig flytt inom landet, men som privatperson kan man använda sig av rutavdraget på själva arbetskostnaden. Har man inte jättemycket bohag kan man många gånger köpa plats i någon annans transport och på så vis komma undan lite billigare. Men det kan också löna sig att jämföra priser mellan olika flyttfirmor genom att ta in kostnadsförslag. 

Fler nyheter