Modulbyggnader går snabbt och enkelt att sätta upp

26 november 2021 Lily_Hansen

editorial

Tekniken går framåt inom alla områden och när det gäller byggmoduler är det inget undantag. Byggmoduler har många användningsområden och kan snabbt sättas upp när det dyker upp ett behov av en tillfällig lokal. Det går att sätta upp en ensam modul eller stapla dem uppe på varandra så det blir ett helt hus.

Möjligheterna med modulbyggnader är i det närmaste oändliga och för den kreativa går det att skapa det mesta i byggväg med flyttbara moduler. Om du plötsligt behöver en tillfällig lokal kan du hyra en flyttbar modul eller flera som anpassas för vad den ska användas till. Det kan vara till exempel ett kontor, en skola, en bostad eller en vårdlokal. Modulbyggnader är både enkla och avancerade på samma gång och det går snabbt att både sätta upp och tar ner dem.

 

Vad är en byggmodul och hur kan man använda den?

Du kanske inte riktigt vet vad en byggmodul är för någonting. För att beskriva en byggmodul lite enkelt kan man säga att den liknar en kub. Modulen utgörs av golv, väggar och tak samt är utrustade med fönster och dörrar efter behov. När det gäller byggmoduler så tillverkas de på ett sådant sätt att det går att kombinera dem till en flermodulbyggnad. 

När du beställer en flyttbar modul specialanpassas den efter ditt önskemål och behov. Modulerna är självbärande vilket innebär att det inte finns några mellanväggar i dem som är i vägen inomhus.

 

image

 

En tillfällig vårdlokal ställer höga krav

Om det är en vårdlokal som ska sättas upp med byggmoduler ställs det särskilda krav. Patienter och personal inom vård och omsorg behöver lokaler med hög komfort och säkerhet. När det gäller lokaler som ska användas som mottagning eller vårdavdelning kan det behövas medicinsk utrustning med mera. En tillfällig vårdlokal skräddarsys så att den passar perfekt för ändamålet.

Fler nyheter