Mycket jobb för glasmästare i Örebro

24 november 2020 jonas_olsson

Ordet glasmästare är förknippat med olyckor och krossat glas. Då måste man tillkalla en glasmästare för att få en hel ruta igen. Men det är inte bara när man kastar in en boll genom grannens fönster som man behöver glasmästarens tjänster.

På stora, offentliga byggnader, såväl som i nybyggda hus, finns det stora glaspartier. Det har också blivit en del av modern byggnadsstil. Vi ser allt fler inglasade altaner och stora väggpartier av glas. När man ska montera ett stort skyltfönster beställer man det gärna av en lokal glasmästare, till exempel en i Örebro.

 

Stora rutor på våra fönster

Glasmästare i Örebro har mycket på sitt veckoschema. Förutom lagning av trasiga fönster består arbetsuppgifterna även av en hel del nyinstallationer. Det är väldigt ofta gigantiska rutor som efterfrågas numera. Kontor, varuhus och institutioner, entréer och trapphus, överallt glasar man in.

Även i privatbostäder går trenden mot större rutor, utan spröjs. Den gamla fönstermodellen med tvådelade rutor och en träribba i mitten, som var så populär på 1980-talet, är inte längre högsta mode.

När det har gått så många år att folk börjar renovera sina hus i en samfällighet, är det ofta fönstren som byts först. Då är det stora rutor som gäller, och de fönster som är avdelade signalerar om att renovering inte har skett i det huset.

 

 

Glasmästare får speciella beställningar

En glasmästare är fullt sysselsatt med att skära och montera glas. Vill du ha speciella mått eller har en udda byggnad som ska ha fönster eller inglasning, kan du bara kontakta din lokala glasmästare i Örebro, så får du det du önskar.

Man måste även nämna att glasrutor nuförtiden isolerar betydligt bättre än förr. Den som har bytt fönster kan rapportera om mindre energiåtgång och minskat buller från trafiken utanför. När det hamnar en boll i grannens fönsterruta, ringer man bara glasmästaren.

Fler nyheter