När fläcken kräver mattvätt

24 mars 2021 jonas_olsson

Så lätt det är att knuffa till ett vinglas eller en kaffekopp. Innan man hinner tänka har vätskan runnit över kanten på bordet och ut på mattan. På tyget har det uppstått en ful fläck. Handlar man snabbt brukar det gå bra. Om man vet vad man ska göra det vill säga.

Men ibland händer det att man sätter sig i soffan och inser att en del av gårdagens Indiska takeaway, inhandlad på vägen hem från jobbet i Huddinge, har hamnat på vardagsrumsmattan.

Med frenesi försöker man skrubba bort den gula fläcken trots att man vet att det är försent. Curry-färgen sprider sig istället och blir ännu mer synlig. Med en uppgiven suck ger man upp och undrar, för vilken gång i ordningen, varför man aldrig lär sig.

Det finns en lösning

Efter att ha lugnat ner sig inser man att det inte är så farligt. Det finns företag som gläds åt dessa små missöden. Proffsen livnär sig på att ta hand om fläckar där mattvätt är enda sättet. Nämligen tvätterierna. Är man nyfiken på priser och annat kan man gå in på exempelvis https://www.eriksbergstvatten.se/tjanster/mattvatt/ och läsa mera.

Hur fungerar tjänsten?

Många tvätterier har bokning online. Smidigt när man jobbar hela dagarna och inte har tid att ringa eller åka dit. Det lönar sig att jämföra olika tvättföretag. Några tvättar men har ingen leverans medans andra företag både hämtar och lämnar utan extra kostnad. En bra deal om man äger en stor matta som är både tung och otymplig att frakta.

När olyckan är framme nästa gång kan du prova få bort fläcken. Tänk på att först läsa tvätt instruktionerna så att det som tvättas tål vatten, både varmt och kallt. Händer dessa olyckor med jämna mellanrum kan man alltid ha ett stående abonnemang hos sitt tvätteri.

Fler nyheter