När nycklar försvinner

04 mars 2020 admin

editorial

Det kan alltid uppstå oförutsedda situationer som vi inte själva kan lösa. Att tappa hemnyckeln, bli bestulen på sin nyckelknippa, eller att råka låsa sig själv ute från sitt hem är exempel på detta. Det finns inget som ger större stresspåslag än att känna efter i jackfickan efter sina nycklar och märka att där är tomt. I bästa fall har nycklarna tappats och lämnats in till polisen av den som hittat dom, men i värsta fall har någon stulit nycklarna och har nu hela nyckelknippan i sin ägo. Har man ett smäcklås på ytterdörren är det vanligt att råka stänga dörren utan att ha med sig sina nycklar, exempelvis om man måste springa till bussen. Eller så tror man helt enkelt att man nog har tagit med sig nycklarna i väskan eller fickan. 

 

Låssmeder kan allt om lås och nycklar

För att rädda en krisig situation finns låssmeder. De kan man ringa om man vill ha hjälp med att öppna ett lås utan nyckel, eller om man vill ha hjälp med att sätta in ett helt nytt lås ifall man är osäker på vem som har fått tag på hemnycklarna. Låssmeder kan även kopiera nycklar om man vill ha flera exemplar. En låssmed är utbildad på antingen gymnasieskola, yrkesutbildning eller via lärlingsutbildning. Precis som i alla hantverksyrken kan man avlägga ett gesällprov för att bevisa att man är kunnig i yrket.

 

 

Jour dygnet runt

Låsproffsen i Göteborg erbjuder sin service dygnet runt. De har jour på natten, vilket underlättar om man står utanför sin lägenhet efter en härlig kväll på stan och inte kommer in. Istället för att vänta till måndag klockan åtta på morgonen kan man ringa dit och få hjälp av en låssmed direkt. Behöver man ett helt nytt lås har de rätt kompetens för att lösa det också.

Fler nyheter