Papptak är det rätta taket

26 juli 2021 Lily_Hansen

Har du nyligen köpt ett hus och ska göra en totalrenovering? Den renoveringen innebär även ett byte av tak. Taket har en helt fantastisk livslängd, så pass lång att det kan hålla upp emot 100 år. Beroende på vilket tyg man väljer såklart. 

Därav är det väldigt sällan som man behöver byta tak själv. Men det kan ändå hända. Har taket inte blivit omskött rätt, eller är det väldigt gammalt? Då kan det vara dags att få det utbytt. Så vilket tak väljer man, av alla tak som finns? De olika taken har både för- och nackdelar och ser olika ut. 

Plåttaket är ett väldigt populärt tak att använda sig av. Det är mycket enklare än många andra tak, vilket gör att det inte skadar husets grund så mycket. Det blir helt enkelt inte samma pålastning. Det är dessutom ett av de billigare taken att köpa in. 

 

Vad ska man tänka på?

Det är en del saker som man ska vara medveten om när man väljer tak. Som om du ska köpa papptak. Det är billigare att köpa in och har en livslängd på runt 50 år. Inte lika lång som en del andra har, men istället är det billigare. 

Plåttaket är även mycket mer ömtåligt än vad många andra tak är. Detta innebär att man behöver vara försiktig med det. Man kan inte heller skicka upp någon som går på taket hur som helst. Helst av allt bör man anlita en takläggare för att få det ordentligt gjort och för att inte riskera att ta sönder det själv. 

När man lägger taket själv kan det innebära risker med att något blir fel. Det i sin tur kan innebära stora och dyra konsekvenser för huset. Så för att skydda huset är det värt att hyra in en takläggare som lägger det åt dig, de är ju även vana vid höjden. 

 

Fler nyheter