Perfekt stormsäkring av markis

27 december 2020 jonas_olsson

Det behövs inte stora vindstyrkor för att det ska börja smattra i markisen som sitter i husbilen eller husvagnen. Dessutom har man ju ofta sitt hem på hjul placerat på platser där det är öppet och inte så mycket som stoppar upp vindens fart. Men det finns sätt att hålla sin markis på plats även om det regnar och blåser rejält, ett sätt som alla som har markiser borde använda sig av, för sin och sina medmänniskors säkerhet.  

 

Ett ordentligt ankare

Precis som det finns ankare som håller fast båtar finns det också jordankare som håller stolpar på plats. Det är också en av de delar som ingår i en stormsäkring markis när man köper den av exempelvis https://www.xn--stormskringmarkis-vqb.se/. Med jordankare menas ett metallspjut eller en kon, som man slår eller skruvar ner i marken och som på det viset låses fast av marken själv.

I rätt markförhållanden kan de fastna så hårt att det svåra är att få loss dem igen. Även om det i detta fall är en bra sak, åtminstone vid ofrivilligt upptagande. Men det är också viktigt att markisen är ordentligt fäst mot väggen på husbilen eller husvagnen. Har man dessutom sidor på markisen så slipper man risken att vinden kommer under markisen och lyfter upp den. 

 

Håll koll på vädret

Eftersom det finns de som låter sitt hus på hjul bli stående en hel säsong på en camping så är det viktigt att man själv håller koll, eller låter någon annan på plats ha ansvar, för hur vädret ser ut och hur det kan påverka markisen. Vid mycket kraftiga stormstyrkor bör markisen tas ner helt och hållet. Men som tur är så är det sällan som det blir så starka vindstyrkor under den tiden som markiserna används. Lämna dock aldrig markisen ute under vinterhalvåret. Det sliter på tyget.  

Fler nyheter