Rörinspektion i gamla hus

04 mars 2020 Lily_Hansen

När ett hus är riktigt gammalt, har också funktionerna blivit slitna med tiden. Det är helt naturligt. Speciellt funktioner som används hela tiden, som avloppsrören. Dagligen rinner det ner både det ena och det andra från badrum och köksvaskar. I Stockholm, med alla gamla, vackra fastigheter, bor det mycket folk. Det är något som vi alla har gemensamt, att vi använder avloppet varje dag när vi är hemma i bostaden. Det är lätt att förbise att allt måste underhållas, även sådant som inte syns. Har du kollat dina avloppsrör? Annars är det hög tid att boka en rörinspektion i stockholm,

 

Rörens funktion och kondition

Det man kollar upp beträffande gamla rör i ett hus är framför allt rörens funktion och kondition. När det gäller funktionen, är det helt enkelt att vattnet vi spolar ut verkligen kan passera, att det inte är avloppsstopp. Åratal av handdiskande och matlagning, gör att det tyvärr fastnar lite matrester, främst fett, på insidan av rören. Det är lätt avhjälpt om man spolar med varmt vatten då och då, men det är lätt att glömma bort att göra det. När det gäller rörens kondition är det viktigt att kolla att de är hela och inte helt utslitna.

 

 

Koll med hjälp av kameran

Rörinspektören har en kamera, som får inspektera rören inuti. Kameran är förstås kopplad till senaste teknologin, så att man kan se hur rören ser ut och till och med få en kartbild över hur rörsystemet i fastigheten är konstruerat. Felsökningen ger besked, och fastighetsägaren har möjlighet att via sin dator logga in och se själv hur det står till med rörledningarna i huset. Är rören mycket igensatta med fett och smuts, kan rörfirman spola dem skonsamt med hett vatten. Kemikalier undviks för det mesta. Det finns metoder för att spola dem med enbart vatten, och det är också miljövänligt.

Fler nyheter