Säg det med blommor!

22 september 2021 william_eriksson

Ibland finns det inga ord för det du vill uttrycka. Då kan det istället passa bra med en blombukett. En vacker bukett lyser inte bara upp ett rum utan är också ett bra sätt att visa sin uppskattning eller sitt deltagande på. Med hjälp av en duktig florist får du en personlig bukett som hjälper dig förmedla just det där som vill säga.

Blommigt språk

Det finns också bestämda betydelser av vissa blommor. Kanske har du hört talas om blomsterspråk? Blomsterspråk var populärt på 1800-talet som ett sätt att förmedla tankar och känslor på genom blommor. Många känner nog till betydelsen av en röd ros, men visste du att en luktärt kan betyda att du ska resa bort, eller att en blåklocka symboliserar att du är trogen? Ibland läggs också betydelser i hur många blommor du ger, eller vilken färg de har. Rosa blommor kan till exempel uttrycka förälskelse, medan sex blommor kan uttrycka tvivel.

Just den här typen av blomsterspråk lägger vi sällan vikt vid nuförtiden. Istället brukar blombuketter sättas ihop utifrån andra egenskaper, såsom form och färg. Kanske vill du ha en fluffig bukett i grönt och vitt? Eller en kompakt i lila och blå? Kanske vill du ha en bukett i vännens älsklingsfärg? Eller så vet du inte riktigt vad det är du vill ha? Oavsett vad du är ute efter så kan kunniga florister hjälpa dig.

 

 

Skicka ett blommogram

Ibland har du själv inte möjlighet att närvara på en tillställning, men vill visa din uppskattning ändå. Då kan du istället skicka blommor som ett telegram, som hos tabyblommor.se. Viktigt här är att vara ute lite i förväg, så att blommorna hinner levereras på den dag du vill. Ett blommogram möjliggör för dig att vara närvarande, även när du inte kan vara det i person. Så säg det med blommor!

Fler nyheter