Säkra ditt hem mot inbrott

06 november 2019 admin

Säkra ditt hem mot inbrott

Säkra lås förhindrar inbrott och ger dig extra trygghet. Varje år anmäls runt 15 000 inbrott i villor i Sverige. Rätt lås hjälper dig att inte bli en i statistiken. De vanligaste månaderna är från oktober till december. Få inbrott är en obehaglig känsla och vetskapen att någon varit inne i huset gör många rädda en lång tid framöver. I storstäder kan det kännas extra tryggt att ha ett bra lås och du behöver inte leta länge om du behöver en låssmed i Stockholm. En bra låssmed guidar dig om vilket lås som är bäst för att skydda din bostad.

 

 

Bra lås gör stor skillnad

 

Det bästa sättet att förhindra inbrott är att vara proaktiv. Den kostnaden det medför att säkra sitt hem är billigare än att handskas med de konsekvenser det innebär att få inbrott. När det kommer till inbrott är det vanligt att dessa görs under påverkan av alkohol eller droger. Det vanligaste som stjäls är kontanter, smycken och bärbar elektronik.Vanligtvis väljs bostäder som är lätta att komma in i och som har svaga låssystem. Har du en villa är det därför bra att investera i godkända lås och säkerhetsdörrar. 

 

Tillfället gör tjuven

 

När du säkrat ditt hus med bra lås och säkra dörrar finns det några tips som kan vara bra att ha i åtanke. Ska du resa bort så undvik att skylta med det på sociala medier då det kan sprida sig att bostaden står tom. Se till att ha lampor på timers så det ser ut som någon är hemma. Be någon ta hand om posten så det inte ligger post synlig. Se till att ha en extranyckel så någon kan ta hand om blommor och titta till hemmet ibland. Bor du i lägenhet kan det dock vara bra att veta att du inte får trycka upp extranycklar hur som helst. 

Fler nyheter