Se på ditt kontor – andra gör det

23 oktober 2019 admin

Att ha det fint och fräscht på arbetsplatsen ökar både trivseln och produktiviteten i företaget. Skinande diskbänkar, rena badrum och dammfria växter är mumma för själen och kreativiteten. Yttre ordning skapar nämligen inre ordning och ger ett skönt lugn att jobba i. 

Ett välstädat kontor är också av största vikt av rent hygieniska skäl. Bakterier och baciller röjs undan och renheten bäddar för friska och hälsosamma medarbetare, på kort och lång sikt. Att hålla kontoret fräscht och fläckfritt är ett relativt enkelt sätt för ett företag att hålla humöret uppe och antalet sjukdagar nere. 

 

Olika företag, olika behov

Kontorsstädning utförd av en städfirma skräddarsys ofta för att passa olika företags behov. Städfirman och företaget gör upp om ett städschema och om vad som ska ingå i städningen. Det mesta av städningen som behövs på ett kontor kan tas om hand av städfirman, som rengöring av kontorsrum och WC, tömning av sopor, torkning av micro i pentryt och dammsugning av soffan. Priset på kontorsstädningen varierar beroende på lokalernas storlek, möblering och geografisk plats. Hur ofta man önskar städning inverkar så klart också. Kontorsstädning i Stockholm är en stor marknad, se följande länk för vad ett av företagen erbjuder: https://enrenarevardag.se/

Spegel, (rena) spegel på väggen där

En ren och välskött miljö har naturligtvis också en positivt effekt på besökare på företaget eller arbetsplatsen. Att det första intrycket är viktigt gäller även på ett kontor. En överfull papperskorg eller en smutsig spegel ger inga plus i kanten. Ett väl avtorkat bord med en vas med fräscha blommor är däremot helt rätt. Hur kontoret sköts kan nämligen ses som en spegling av hur hela verksamheten i företaget tas om hand. Vissa städfirmor erbjuder ett kostnadsfritt möte för en diskussion kring hur de kan hjälpa till att få kontoret, och därmed också företaget, att skina. 

Fler nyheter